Meer bewoners met een kwetsbaarheid kunnen in grotere mate in hun eigen woonomgeving zelfstandig (begeleid) wonen

Er is een integrale aanpak voor mensen met verward gedrag

Er is een integrale aanpak voor mensen met verward gedrag

In 2022 evalueren we de bemoeizorg, die we in 2021 aanvullend hebben ingezet en zorgen voor borging. Vanaf 2021 worden de politiemeldingen over personen met verward gedrag opgepakt door VGGM. Zij leggen daarbij de verbinding met het sociaal domein. Dit meldpunt wordt het komend jaar uitgebreid met een telefoonnummer voor niet-acute meldingen waar inwoners van Arnhem hun zorgen over medebewoners kunnen neerleggen. Ook hier zorgt VGGM weer voor de verbinding naar het sociaal domein.
Ook wordt in 2022 de pilot 'Noodbed voor mensen met verward gedrag' geëvalueerd. Onderdeel van deze pilot is de vraag of er voldoende bereikbare en beschikbare opvolgende Wmo zorg en ondersteuning aanwezig is, waaronder spoedzorg.
De pilot 'Welkom in je wijk!', om stigmatisering tegen te gaan en mensen handvatten te geven om beter om te kunnen gaan met onbegrepen gedrag wordt ook in 2022 geëvalueerd.
Met de Veiligheidshuizen Arnhem en West Veluwe Vallei, Pro Persona, regiogemeenten en zorgverzekeraar onderzoeken we of we de 'Ketenveldnorm / levensloopregeling' in onze regio kunnen implementeren. Hierbij staat integrale, levensbrede en continue ondersteuning centraal van mensen met veelal multiproblematiek (én psychiatrie, én verslaving, én lichte verstandelijke beperking) die frequent delinquent gedrag vertonen maar die (nog) geen forensische titel ontvangen.
Met name de Wet zorg en dwang heeft het afgelopen jaar voor een aantal uitvoeringsknelpunten gezorgd. Met het Zorgkantoor, Pro Persona, de Verpleging- en Verzorgingssector en de Verstandelijk Gehandicaptensector werken we aan werkafspraken en voeren we een landelijke lobby, voor verbetering van de uitvoering.

Deze pagina is gebouwd op 12/14/2021 14:22:44 met de export van 12/14/2021 14:06:37